Project LS: een opstartinstallatie, interieurvernieuwing en wielwerk

Het is zo’n wervelend jaar geweest dat het voor altijd voelt sinds Project LS zijn Air Lift Performance luchtvering heeft geïnstalleerd. De waarheid is dat het ook een tijdje geleden is dat de herbekleding van het interieur en de audio-installatie die ik vandaag met jullie ga delen, is voltooid, maar eindelijk zijn we er.

Sinds ik een paar maanden geleden de Air Lift-kit heb laten monteren door de jongens van The Lowdown Co., heb ik behoorlijk wat kilometers gemaakt met de Lexus. Ik moet zeggen, het was ook erg leuk. De LS rijdt nu veel beter dan op de standaardophanging, en zelfs met zijn schilferige, vervagende, betere lakwerk, is de hoeveelheid aandacht die de auto krijgt verbazingwekkend. En dat is voordat ik hem op zijn buik sla als ik ergens parkeer.

Voor deze laatste upgraderonde heb ik Project LS afgezet bij Autosound Gezina, waar Abdul en zijn team zouden zorgen voor een aangepaste audio-installatie en het opfrissen van het standaardinterieur.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (70)

Wat de opstartinstallatie betreft, heb ik Abdul volledig vrij spel gegeven. Ik wist dat hij al enkele ideeën in gedachten had en zijn werk is ongeëvenaard, dus mijn auto was absoluut in veilige handen.

Eerst moesten de originele sierpanelen en het reservewiel worden verwijderd, waarna Abduls mannen begonnen met het bespotten van de omheining.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (69)
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (98)

Vervolgens werd de hoedenplank aan de achterkant uitgesneden om openingen te creëren waar de subwoofers doorheen konden vuren. De voorkeursroute zou via de middenconsole op de achterbank zijn geweest, maar in de LS 400 zit hier de brandstoftank.

1-20210816_163640
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (67)

Voordat de installatie plaatsvond, was mijn VW Caddy weer op voorraad en verkocht, wat betekende dat ik al zijn Rockford Fosgate-audioapparatuur in Lexus kon hergebruiken. Hieraan heb ik een extra subwoofer toegevoegd samen met nog wat andere kleine zaken zoals geluiddemping en nieuwe bedrading.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (75)

Terwijl de audio-installatie werd voltooid, werden de stoelen, het stuur, de pookknop en de middenconsole uit de auto verwijderd, zodat ze opnieuw konden worden bekleed.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (80)

We hebben gekozen voor echt leer in een kleur die vergelijkbaar is met die van het originele Lexus-materiaal, zodat het zo dicht mogelijk bij de rest van het interieur past. Voor een persoonlijk tintje werd een diamantsteekpatroon toegevoegd aan het midden van de stoelen.

De auto bleef een paar weken bij Autosound Gezina, dus toen ik eindelijk het telefoontje van Abdul kreeg dat alles klaar was, was mijn opwinding ongekend hoog.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (52)
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (4)

Toen ik de installatie voor het eerst zag, was ik helemaal weggeblazen. Nooit gedacht dat de grote kofferbak van deze oude tank er zo gestroomlijnd uit kon zien.

De opstelling is voorzien van twee Rockford Fosgate Punch P2 10-inch subwoofers die aan de achterkant te zien zijn, terwijl de twee versterkers die het hele systeem aandrijven, zijn weggewerkt voor een strak uiterlijk. Het Air Lift Performance-spruitstuk is het middelpunt van de hele installatie geworden.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (14)

Dan zijn er ook de dubbele Viair-compressoren en de FLO-tank van 5 gallon met enkele op maat gemaakte harde lijnen. Abdul wilde het ontwerp stijlvol houden, dus ging hij voor leer en een paar zilveren ventilatieopeningen met zwarte accenten.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (8)
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (12)

Om het af te maken, bevatten de zijpanelen elk een oneindige spiegel met het Autosound Gezina-logo in een spookeffect en LED-verlichting.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (60)
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (57)

Het audiosysteem ziet er geweldig uit en klinkt geweldig, en de show met het luchtveersysteem is gewoon de kers op de taart. Ik heb er geen seconde spijt van dat ik het hele ontwerpproces aan Abdul heb overgelaten, omdat het zo veel beter is geworden dan ik ooit had kunnen bedenken.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (38)
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (43)

Als we naar het interieur schuiven, zijn de opnieuw beklede stoelen precies zoals ik had gehoopt. De kleur past perfect bij alle onaangetaste interieuronderdelen zoals het dashboard, de deurpanelen en de hemelbekleding, en met de nieuwe bekleding zijn ze zo comfortabel.

De gedetailleerde dubbele stiksels in combinatie met het ruitpatroon geven het interieur echt een meer eigentijdse uitstraling.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (41)

Ik besloot het OEM-stuurwiel te behouden, maar liet het samen met de pookknop en het middenconsoledeksel opnieuw bijsnijden.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (49)

Ten slotte werd de originele head-unit verwijderd en vervangen door een dubbel-DIN Sony-unit die veel meer controle heeft, samen met Apple CarPlay en Android Auto.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (19)

Terwijl dit allemaal werd voltooid, kreeg Zahid van The Wheelshop de kans om wat werk te voltooien aan de Riverside Trafficstar STR 2-delige wielen die ik een tijdje geleden had gekocht.

De 9-inch achterwielen zijn aan de voorkant van de auto gemonteerd en de vorige fronten profiteren nu van nieuwe lopen die hun breedte hebben vergroot tot 10 en een halve inch, dus ze zitten aan de achterkant. De montage is nog niet perfect, aangezien de voorwielen nog wat ruimte nodig hebben en de achterwielen wat meer negatieve camber kunnen gebruiken, maar we komen er zeker.

stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (33)
stefan_kotze_project_ls_sound_speedhunters (31)

Ik weet ook niet zeker of dit de uiteindelijke kleur voor de wielen zal zijn, maar ik voel ze nu zeker veel meer dan toen ik ze kreeg. Opties voor kwaliteit (lees: niet-replica) nieuwe en gebruikte wielen zijn hier in Zuid-Afrika zeer beperkt, dus het is zeker een beetje een situatie waarin je moet nemen wat je kunt krijgen.

Op dit moment ben ik al een jaar eigenaar van Project LS en ik moet zeggen dat ik tot nu toe van elk onderdeel van het bouwproces heb genoten. De Lexus heeft nu zoveel meer karakter, en zelfs met zijn ruige buitenkant is het mijn favoriete auto om in te rijden. Ik dacht dat ik het nu misschien opnieuw had laten spuiten, maar aangezien mijn paneelklopper en ik het allebei super druk hebben gehad met werk, is dat gewoon niet gebeurd. Elke keer als ik het zeg tegen mensen die ik ontmoet, zeggen ze bijna allemaal dat ze de verf moeten houden zoals ze is, wat ik interessant vind. Ik denk nog steeds dat een nieuwe spuitbeurt nodig is, maar ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden – laat het me weten in de comments.

Mijn grootste irritatie is echter die verdomde trekhaak heeft gaan.

Stefan Kotzé
Instagram: stefankotzemedia
info@stefankotze.com
www.stefankotze.com

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Autoschaderuesink.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart